CD'S EN DVD'S:

Alle artiesten op deze pagina staan gelinkt naar hun (aanwezige) websites, via foto's en/of hoezen in de recensies.

EMAILADRES: promotie@goedverstaanbaar.nl 

Stanley Hazes: Weer op eigen benen z'n ding doen.

Stanley Hazes uit Helmond is er met een nieuwe single, na de ''Ode aan....'' André Hazes en Koos Alberts die het bijzonder goed gedaan heeft in het land. ''Vandaag doe ik m'n eigen ding'' heet het nieuwe liedje, dit keer weer eens op eigen benen zonder de inbreng dus van Pierre van Dam. Een prima lied en we wisten al dat Stanley óók alleen zeer goed uit de voeten kan, zeker als je het bloed van een wel zeer muzikale familie in je genen hebt. Voor alle liefhebbers staat nog een keer op track 2 de hit ''Wat ik je zeggen wil'', mooi meegenomen.

     

Eddy Smets: Al heel lang geen doddelaar (stotteraar) meer.

Eddy Smets is een ouwe rot in het vak. Hij maakt al platen sinds midden jaren 60. Zijn echte doorbraak kwam in 1969 met ''De doddelaar''. Velen zoals ''ik geloof in jou'' en ''Adios amigo'' zouden volgen. Tot op de dag van vandaag is Eddy Smets met zijn orkest De Amigos ook in Nederland nog steeds razend populair in de vele danszalen en feesttenten die de zanger/entertainer aandoet. Eddy is momenteel weer helemaal hot-item  met zijn nieuwe single ''Nooit een zomer zonder jou''. Deze is gekoppelt aan zijn nieuwe album ''Dansen en luisteren'' die verschenen is. Een album met hoge amusements waarde zoals we van Eddy Smets al dicennia gewend zijn.

Eddy Smets en zangeres Letty Lanka.

Christoff: Prima cover van Neil Diamond.

Met zijn nieuwe album ''Christoff en Vrienden'', die op 1 Augustus werd gelanceerd scheert Christoff, de Schlagerkoning van Vlaanderen momenteel hoge toppen in de albumcharts. Op dat album staan vooral zoals hier eerder beschreven duetten, zoals de nr.1 hits ''Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen'' met Willeke Alberti en ''Mijn Nr.1'' met het populaire accordeonduo The Sunsets. Maar er staan ook 2 solonummers van Christoff op, ''Sweet Caroline'' is er daar 1 van en dat is dan  meteen ook de nieuwe single van Christoff. Met deze Nederlandstalige bewerking van de monsterhit van Neil Diamond zal Christoff ongetwijfeld héél Vlaanderen weer meesleuren in een allesverpletterende polonaise. Natuurlijk hoopt de sympathieke  Vlaamse zanger ook zijn 10de!! Nr.1 hit op rij te scoren... Wij als GVB Online hopen dat Christoff dit ook wéér gaat lukken.

Het  nieuwe album op GVB Online: ''Lachend door het leven'' van Corry Konings dat op 9 September is verschenen.

Corry Konings is op 8 September 60 jaar! geworden, namens GVB Online: Corry, Van Harte!!!

Corry Konings: ''Lachend door het leven''.

Fans hadden er even op moeten wachten, maar de koningin van het levenslied is terug. Corry (Cornelia Helena) Konings uit Breda was er dan eindelijk weer met een nieuwe single: ''Het Heeft Geen Zin Meer Om Te Huilen''. De laatste single van Corry Konings, ''1000 X Aan Jou Gedacht'', werd in de zomer van 2009 uitgebracht. Na twee jaar wachten is het geduld van de fans eindelijk weer beloond. Niet alleen is er de nieuwe single, ook presenteert de nu 60 jarige zangeres haar nieuwe album. Corry is in de lente van dit jaar bij Berk Music ondergebracht en dat betekend, nieuwe perspectieven voor de toekomst. ''Lachend door het leven'' dus!

Corry Konings antwoord desgevraagd tegen GVB Online: Het voelt goed om met dit nieuwe team aan de slag te zijn. We hebben mooie ideeën uitgewerkt dat nu in dit prachte nieuwe album resulteert. Er staan weer een aantal nieuwe tracks op die we als single willen gaan uitbrengen. Corry Konings gaat met dit nieuwe album op haar 60e levensjaar, ''Lachend door het leven''.

Mooi gedaan weer Corry.

Jan van Est, ''Kleine jongen en ''De zon in mijn hart''.

Jan van Est, geboren 23 Mei 1981 en komende uit Dordrecht heeft momenteel een goedlopende single die ''De Zon in mijn hart'' heet.  Maar daar bovenop is nu ook zijn nieuwe album ''Kleine jongen'' verschenen. Er staan 12 nummers op waaronder ''Latin lady'', ''Kleine jongen'' van wijlen André Hazes, ''Jij'' en ''Bij jou''

Rowwen Hèze en The Opposites: Nog altijd met de ''Neus omhoog''.

Een prachtige klassieker uit 1995 is opnieuw opgenomen door Jack Poels en de nog steeds populaire Limburgse formatie Rowwen Hèze. ''De Neus Omhoog'' is een unieke samenwerking tussen Rowwen Hèze en The Opposites. Het nummer komt van het sublieme album ''Manne van staal'' dat in Juli verscheen in de winkels.

Helemaal Hollands: Altijd in voor een feestje!

Hét feestduo van Nederland - Helemaal Hollands - hebben volgens kenners nu ook zo’n hype in handen en wel met hun nieuwe single ''Waar is dat feestje?''. Deze kreet duikt de laatste tijden steeds vaker op hetgeen Carlo en Leo van Helemaal Hollands ook opviel tijdens hun optredens in het land. Ze twijfelden geen moment om de populaire regel ''Waar is dat feestje? Hier is dat feestje?'' creatief te verwerken in hun nieuwe single. Het nummer wordt nu zo’n twee weken gezongen in het land en tevens is de promotie in volle gang gezet. En ja hoor… de single slaat in als een bom! Komende maanden zal het lied zich als een olievlek verspreiden over Nederland en België waardoor het de party-kreet van dit najaar zal worden!

                       Dit is het lang verwachte nieuwe album ''1221'' van Thomas Berge.

 Thomas Berge, pseudoniem van Chiel Ottink werd geboren op 25 Januari 1990 in Haaksbergen.

Thomas nam op 12-jarige leeftijd zijn eerste single ''Mijn luchtballon''op. Deze werd als promotie 800.000 keer verkocht en verspreid door Neckermann. Zijn artiestennaam is bewust gekozen om in de toekomst in navolging van onder andere Heintje en Jan Smit een aandeel in de Duitse muziekwereld te veroveren. Overigens was Berge in zijn jeugd ook een begenadigd fietscrosser. Door het aanbreken van zijn zangcarrière heeft hij echter zijn crossfiets aan de spreekwoordelijke wilgen gehangen. In oktober 2007 nam hij met Junior Songfestivaldeelneemster Tess Gaerthé de single "De stem van mijn hart" op. Dit is de Nederlandse versie van het liedje "You are the music in me" uit High School Musical 2. Op 6 September 2008 nam Berge samen met Roemjana de Haan deel aan het tweede Eurovisiedansfestival in Glasgow. Ze werden daar uiteindelijk veertiende en laatste met slechts één punt. Begin 2007 deed Berge met de Russische kunstschaatsster Nina Oelanova mee met het programma 'Sterren Dansen op het IJs' tot hij op 10 maart de skate-off van Geert Hoes verloor met 39% van de stemmen, echter zijn populariteit werd er niet minder om.

Bij de regionale televisiezender RTV Oost kwam er op 2 juni 2007 een nieuw programma, namelijk 'Toppers te Paard'. Hierin leerden bekende Nederlanders paardrijden. Vanaf 11 januari 2008 werd zijn eigen realitysoap op Nederland 1 uitgezonden. Met zijn single "Zonder jou", waarmee hij zijn eerste top tien-hit scoort in de Single Top 100, was hij in de zomer van 2008 te zien in de soap Goede tijden, slechte tijden. Berge bracht in 2008 een DVD uit met een live-registratie van zijn twee uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall. In 2009 deed hij mee aan het programma 'De beste zangers van Nederland' waarbij Gordon, Henk Westbroek, Danny de Munk, Albert West, Nick Schilder, Simon Keizer en Thomas Berge een week lang op Ibiza zaten en daar elkaars repertoire zongen.Op 6 Augustus 2009 werd bekend dat Berge tijdens zijn vakantie in het Spaanse Salou besmet was geraakt met de Mexicaanse griep.[2

In 2010 nam Berge deel aan het tweede seizoen van het EO programma De Mattheus Masterclass waarin niet-klassiek geschoolde artiesten een deel van Bachs Matthäuspassion uitvoeren in de St. Vituskerk in Hilversum. Nu is er na anderhalf jaar een prachtig nieuw album dat ''1221'' heet. De cijfers laten zien dat de 12 jaar staat voor zijn eerste single en de 21 voor het bijna bereiken van die leeftijd voor Thomas. De liedjes die extra opvallen zijn: ''Niets is onmogelijk'', ''Mijn woord'', ''Zie jezelf'', Verleden tijd'' en ''Je bent niet alleen''. Goed werk heeft z'n tijd nodig en dat is goed te merken aan dit prima album van onze jong Haaksberger.

Arnold Hofmans: ''Toe kom in mijn armen'', in een nieuw jasje!

Dit is de nieuwe single ''Toe kom in m'n armen'' van Arnold Hofmans uit S'Hertogenbosch. Het is een oudje van Bobby Prins uit 1980 die toen één van de meest gedraaide platen was in het piratentijdperk. Goede cover van arnold ondanks dat dit het zoveelste gejatte liedje is dat er aan veelvoud te horen is op de zenders in Nederland. Arnold, overigens hieronder op de foto met met o.a. René Ulehake is een grote fan van Bobby Prins, die er hartelijk om kan lachen.

Frans Bauer: ''Een nieuw begin''.

Dit is het nieuwe album ''Een nieuw begin'' van Frans Bauer waar dit keer slechts 8 nummers op te vinden zijn. Los daarvan komt er een nieuwe single van Frans op 23 September uit die ''Mijn hart gaat zo tekeer'' heet. Het album hadden de fans al maanden eerder in handen,  omdat zij een kaartje hebben gekocht voor de concerten van Bauer in Ahoy op 28 en 29 Oktober.

Hoewel Ahoy recent is verbouwd, gaat het dak er al weer van af! Frans Bauer staat na 5 jaar weer met een eigen show in het Rotterdamse Sportpaleis. De twee concerten “Frans Bauer, Live in Ahoy 2011” brengt het totaal aantal voorstellingen van de populaire volkszanger in Ahoy op 50. Daarmee evenaart Frans Bauer de nestor van Ahoy ‘Lee Towers’. Na aankondiging van de Ahoy concerten overhandigde een zichtbaar geëmotioneerde Frans Bauer zijn eerste zelfgeschreven album aan zijn grote steun en toeverlaat; zijn vader. De CD ''Een nieuw begin'' symboliseert  de aanvang van een reeks positieve ontwikkelingen. Met de nare gebeurtenissen van afgelopen jaar als extra bagage in zijn rugzak, bewandelt hij zichtbaar positief en zelfverzekerd een nieuw pad.

De nieuwe single ''Mijn hart gaat zo tekeer'' van Frans verschijnt los van het nieuwe album op

23 September.

René Le Blanc, ''Ik laat je nooit meer gaan''.

Rene Le Blanc is geboren op 7 Januari 1969 in Arnhem en bekend van de hits ''Jacqueline'' en ''Jij Maakt Me gek''. Rene is muzikant in hart en nieren en van kinds af aan wist hij wat hij wilde worden: artiest!  Zijn nieuwe single ''Ik laat je nooit meer gaan'' is nu verschenen. Het nummer is geproduceerd door Edwin van Hoevelaak. Ook is de bijbehorende videoclip op de pagina FILMPJES te zien. Achter de schermen wordt er door René en Edwin hard gewerkt aan een nieuw album, een CD die medio oktober zal gaan uitkomen. Onderhandelingen zijn er ook met Duitsland om het nieuwe nummer in het Duits uit te brengen. En ook daar heeft GVB Online heel veel belangstelling voor.

 

Het allerbeste op één album van Henk Damen.

Dit is het nieuwe album van Henk Damen dat vanaf 3 September in de winkels ligt. Natuurlijk wéér als eerste in dit theater te horen. Zijn allergrootste hits, 18 in totaal zijn op dit mooie album verzamelt. 

                                              Laatste nieuws van NRGY Music:

Rudy Meyns: Een geboren straatmuzikant!

Rudy Meyns uit België startte z’n muzikale carriere in 1991. Na finalist te zijn geworden tijdens de VTM-Soundmixshow kreeg hij al enige bekendheid. Er volgden enkele singels maar de doorbraak in de Vlaamse hitparade kwam er in 1995 met het lied ''Ik wil niet dat jij m’n tranen ziet'', een bewerking van het nummer ''Crying in the rain'' van The Everly brothers. Het lied kwam op de 4de plaats van de Vlaamse hitparade. In de zomer van 1995 kwam de opvolger ''Ritme van de regen'', een moderne bewerking van het bekende Rob de Nijs lied uit 1963. Ook dit nummer kwam in de Top 10 te staan. Afgelopen voorjaar kwam Rudy opnieuw in contakt met producer Eric De Clerq. Het kwam tot een samenwerking tussen beide oude kennissen. Het nummer ''De straatmuzikant'' werd door Eric geschreven (tekst en muziek) en ingeblikt in de RCP-studio. Een van Vlaanderens beste accordeonisten 'Le grand Julot' (Eddy Govert) speelde de accordeon in op het nummer en Rudy’s stem past als geen ander op de zwierige wals. Een mooi liedje met meeslepende tekst over een arme staatmuzikant.

John de Bever, ''Als een hemel zonder sterrenlicht''

Daar is ie dan, de nieuwe single ''Als een hemel zonder sterrenlicht'' van John de Bever, die dit keer op Maandagmorgen 29 Augustus als eerste te horen was op GVB Online. Het is een heerlijke rumba geworden op de klassieker ''Spanish Eyes'' van Al Martino. Het is het zoveelste succes in wording van één van de meest populaire zangers die Nederland momenteel rijk is.

Willy Sommers, aan het begin van een imposante carrière

Willy Sommers, ''Liefde voor altijd'' (nieuwe single)

Willy Sommers loopt dezer dagen met recht en rede op wolkjes. Op Dinsdag 9 augustus blies Willy in het Kursaal van Oostende en in het bijzijn van vele van zijn bevriende collega’s en genodigden, 59 kaarsjes uit ter gelegenheid van zijn verjaardag. Willy had die dag wel meer reden tot feesten want hij viert dit jaar ook 40 jaar carrière. Met gepaste trots mocht hij bovendien zijn gloednieuwe album ''Willy Sommers  - 40 Jaar Hits'' voorstellen en kon hij in één klap het grote jubileumconcert 40 Jaar Willy Sommers” aankondigen dat op 31 Oktober zal plaatsvinden in Kursaal Oostende. Ondertussen verkoopt dat album als zoete broodjes en is het concert op 31 oktober al uitverkocht...om maar te zeggen, Willy is HOT!! En Willy zelf...die vindt het allemaal prima en blijft enthousiast verder werken. Te beginnen met zijn nieuwe single ''Liefde Voor Altijd'', een schitterende Nederlandstalige bewerking van de superhit ''Everlasting Love'', gemaakt in 1968 door The Love Affair. ''Liefde Voor Altijd'' mag wat ons betreft de voorbode zijn voor nog eens 40 jaar Willy Sommers!

                                    Willy Sommers, 40 jaar het beste in Goud geklonken.

Willy Sommers, net 59 jaar geworden en één van de absolute vaandeldragers van de Vlaamse muziek, viert dit jaar 40 jaar carrière! dit te vieren werden 40 van zijn grootste hits verzameld op een unieke dubbelCD. Absolute Sommers-Klassiekers als "Zeven Anjers, Zeven Rozen", "Als Een Leeuw In Een Kooi" en "Het Water Is veel Te Diep" konden natuurlijk niet ontbreken, maar ook recentere hits als “Laat De Zon In Je Hart”, "Vogelvrij" en "Een Wonder Van Een Vrouw"......U vindt ze allemaal op de 2CD "Willy Sommers - 40 Jaar Hits". Willy heeft nog een leuk extraatje voorzien om dit 40-jarig jubileum groots te vieren en biedt zijn vele fans ook 5 nieuwe nummers aan!!  

Uw presentator en Willy Sommers anno 2010

"Willy Sommers - 40 Jaar Hits"...die mag je niet missen!

De nummers 16t/m 20 zijn nieuwe liedjes!

Bert Zwier brengt 2 singles uit.

Bert Zwier, de zingende kibberlingenkoning met ''Carmelita'' en..Als marktkramer ben ik geboren.

Bert Zwier, (45) de zingende visboer of beter gezegd, kibberlingenkoning uit Groningen bracht in twee jaar vier CD'S uit. De eerste die Bert uitbracht was min of meer een ode aan Eddy Wally. Op de tweede CD stonden al twee eigen nummers. ''Simpel Amore'' was de derde CD, en de vierde heette "Laila" Bert werd al spoedig overal gevraagd om te komen zingen.  De Groningse zanger had dat eigenlijk nooit verwacht. Een leuke afwisseling met mijn werk als zeevishandelaar zei Bert tegen GVB Online. En vervolgd hij, ik zing ook vrolijk door tijdens het werk op de Grunningse markt. Ook dan heb ik telkens het hoogste woord, omschrijf me maar als een mix van Koos Alberts, Andre Hazes en Jannes. Alles bij elkaar gezellige meezingmuziek zoals ook de 2 nieuwe single's laten horen.  Het zijn ''Carmelita'' en ''Als marktkramer ben ik geboren'', van Eddy Wally uit 1969. Twee liedjes uit de oude doos die je snel mee kunt zingen en dat komt goed uit daar op de vismarkt in Groningen, waar iedereen aan de  grote viswagen van Bert vrolijk meezingt op deze  lekkere krakers.


Vanessa Chinitor: ''Ik zie wat jij niet ziet.

Vanessa Chinitor werd geboren in Dendermonde op 13 oktober 1976. In 1996 werd ze ontdekt door John Terra. Maar ze werd vooral bekend via Eurosong met het nummer ''Like the wind''. In 1999 mocht ze daarmee België vertegenwoordigen. Door de nieuwe taalregel was ze daarmee de eerste Belgische inzending die er meteen gebruik van maakte sinds 1977 om in een andere taal dan de eigen te zingen. En dat bracht Vanessa het nodige succes. Ze eindigde 12e, wat na Liliane Saint-Pierre de beste Vlaamze inzending was sinds 25 jaar.

Haar nieuwe single die heet ''Ik zie wat jij niet ziet'', een lekker vlot liedje waar een ieder prima mee uit de voeten kan. Vanessa heeft een mooie stem en dat samen met een prachtige uitstraling maakt dat deze 35 jarige Vlaamse wederom een hit heeft in haar land. Ondertussen heeft de zangeres al een respectievelijk aantal singles en ook 3 albums op haar naam staan. Haar laatste bekende liedjes zijn ''Ik ben gelukkig'' en ''Een koffer vol met dromen'' Haar nieuwe single die nu verschenen is heet ''Ik zie wat jij niet ziet'', een lekker vlot liedje waar een ieder prima mee uit de voeten kan. Vanessa heeft een mooie stem die in dit liedje weer vol tot uiting komt.  Dat samen met een prachtige uitstraling maakt dat deze 35 jarige Vlaamse wederom een hit heeft in haar land. GVB Online draagt met het draaien van deze mooie song er een steentje aan bij voor Nederland.

Dit is Jannes met zijn nieuwe single ''De hele nacht aan jou gedacht''. Het is de 2e single die  afkomt van zijn laatste album ''Lach, leef en geniet''. Het is derhalve één van de vele mooie liedjes die dit album bevat van de populaire Drentse zanger.

Jan Koevoet: Marathon of plonaise in ''En ineens dan heb je het weer''.

De Roosendaalse zanger Jan Koevoet is druk bezig met een nieuw album. Als voorproefje is er een nieuwe single nu die ''En ineens dan heb je 't weer'' heet. De bijbehorende clip is op 26 juni tijdens de halve marathon van Roosendaal opgenomen. Het derde album van Koevoet gaat ''Stapelgek op jou'' heten en wordt op Zondagmiddag 9 oktober gepresenteerd in de Raatskelder aan de Markt in Roosendaal. Dat gebeurt tijdens een middagvullend showprogramma met de nodige artiesten uit stad en streek.

Jaman, ''Gewoon weer opnieuw'' beginnen.

Dit is een prachtig nieuw lied van Jaman uit Kampen. ''Gewoon weer opnieuw'' heeft enorme hitpotenties en is geschreven door zangeres en tekstschrijfster Alie Bakker uit Apeldoorn. Zij is vooral bekend van de verschillende hits die ze schreef voor o.a. Willem Barth. Goede stem van Jaman met prachtige gitaarmuziek die nieuwe dit liedje bijzonder maakt.

Nieuwe maxi-single Jan Smit op 30 September!

Ja Jan, Ze houdt nog steeds van je...........

Dit is de nieuwe single '' Hou je dan nog steeds van mij'' van Jan Smit .

Op het eerste deel van de single staat naast ''Hou je dan nog steeds van mij'' ook het schitterende van André Hazes bekende ''Amor Amor Amor'', ''Paradijs'' van Frank Boeijen en ''Zelfs Je Naam Is Mooi'' van Henk Westbroek. Smit kiest voor deze tijdloze Nederlandstalige klassiekers en zingt ze vol overgave. Als bonus cd-rom track staat ook de videoclip van de single op deel 1.

 

De tweede versie van ''Hou Je Dan Nog Steeds Van Mij'' bevat naast uiteraard de singletrack een drietal wel heel speciale Engelstalige liedjes: ''Hollywood'' van Michael Buble, het door tientallen internationale sterren eerder gezongen: ''Quando, Quando, Quando'' en het bloedstollend mooie ''Wild Montana Skies'' van Jans held John Denver . Ook op single 2 zal een bonus cd-rom track staan, die van The Making Of van de videoclip, met unieke beelden van achter de schermen .

 

 

Johnny Sleegers, ''Meer en Meer'', de ultieme (schlager) hit?

Van de nieuwe single ''Meer en meer'' die Johnny Sleegers uit Helmond (Mierlo-Hout) heeft uitgebracht wordt veel verwacht. Mag ook  gerust, het is een plaat geworden die er lekker in knalt. Johnny Sleegers laat hiermee horen dat met hem  rekening gehouden mag worden in de diverse hitparades die Nederland rijk is. Een heerlijke vlotte schlager die er zijn mag voor de populaire Helmondse zanger. Zie ook de pagina FILMPJES.

Mariska Bé, soms komen dromen ook nog uit!

Met haar debuutsingle ''k Voel me goed bij'' jou maakte Vlaanderen in Maart voor het voor het eerst kennis met de prachtige stem van Mariska Bé. Een opvolger mocht dan ook niet lang op zich laten wachten. Daarom besliste manager Guy Beyers meteen om een volwaardige opvolger te kiezen uit de reeds 9 afgewerkte nummers.  De nieuwe single van Mariska heet ''k Zal altijd van je blijven dromen''. Prima nummer weer voor de Vlaamse zangeres die door GVB Online  hiermee van harte wordt ondersteund.

 

                                    Gerrie Bisschof: ''Playa Blanca'' na 32 jaar in een nieuw jasje gestoken.

Voor de derde maal dit jaar komt Gerrie Bischoff uit Amsterdam (1978) met een nieuwe single. Dit keer is er gekozen voor een gezellige zomerplaat getiteld: "Playa Blanca". Het origineel is overigens van Audrey Landers die er in Duitsland en Nederland in 1981 mee scoorde. In het begin van 2011 had Gerrie een hit met het nummer "Dansen is plezier voor twee". Haar tweede single ''Je kunt niet eens fatsoenlijk liegen" heeft het zeker niet slechter gedaan en kreeg daardoor landelijk veel airplay. Met de nieuwe single hoopt Gerrie erop dat de mensen toch nog een beetje in de zomer stemming komen, ondanks het geweldige herfstweer. Ook deze single werd wederom geproduceerd en geschreven door Frank te Hennepe van FH-Produkties.

                                              De mannen van Brabant, Ik geef niks meer om jou.

De Brabanders Jitse van der Feer en Thars Duijnstee zijn het duo achter ‘De Mannen van Brabant’. Eind jaren tachtig ontmoeten zij elkaar, direct ontstaat er een hechte vriendschap die nooit meer zal overgegaan. Muziek is dan al een belangrijke bindende factor, beide delen dezelfde passie voor het Nederlandse lied. In deze periode beloven zij elkaar dat het er ooit van zal komen……


 
Bijna twintig jaar later: er is veel veranderd, de jongens werden mannen. Hebben net als eenieder veel meegemaakt, maar de vriendschap is gebleven, net als de belofte! Nu alweer enkele jaren geleden werden ‘De Mannen van Brabant’ geboren. Het carnavals nummer ''Ik ben zo blij dat ik je ken'' bracht de heren bij de 538 ochtendshow ‘Evers Staat Op’ voor de verkiezing van Carnavalshit 2009. Vanzelfsprekend wonnen de heren deze verkiezing glansrijk en bracht het hen naar het TV porgamma Brabant Party en vele optredens in de Brabant Hallen, bij de Nijmeegse Vierdaagse, het WK Beach Volleybal in Den Haag, de Tilburgse Kermis en vele andere feesten en partijen! Hun vorige single  ''Er zwerft een cowboy door Tirol'' heeft het uitstekend gedaan.  De nieuwe single ''Ik geef niks meer om jou'' is geschreven door Thars Duijnstee. Het is een lekker vlot nummer dat zeker goed zal aanslaan in Nederland.

Tina van Beeck: '' Hartje van goud'', plagiaat?

Tina van Beeck uit Prinsenbeek heeft een opvolger voor ''Blijf bij mij''. Het is dit keer een cover geworden met een bijsmaakje eraan, waar overigens Tina zelf waarschijnlijk geen weet van heeft, of ook niets aan kan doen. Aan deze nieuwe versie, een prima uitvoering van ''Hartje van goud'' is niets mis mee, ware het niet dat Marianne en Jeffrey Weber claimen dat zij dit lied geschreven hebben, altans dat laat de achterkant van de hoes duidelijk zien. De 'grote' stations hebben dit dan ook gewoon klakkeloos overgenomen. Maar uw presentator en webmaster heeft maar weer eens zoals zo vaak in het verleden z'n huiswerk ter hand genomen en is gaan snuffelen.

Hier duidelijk te zien dat tekst en muziek van ''Hartje van goud'' 

worden geclaimd door Marianne Weber en Jeffrey.

Het album ''Ik hou nog steeds van jou'' uit 1992 van 'De Heikrekels'.

Geen groot werk, wetende dat dit lied stamt uit 1992, gezongen en geschreven door Wim van Gennip uit Geldrop, beter bekend in het land als de leadzanger van De Heikrekels die enorme bekendheid genoten in de jaren 60-70. Hun grootste hit was ''Waarom heb jij me laten staan'' die nog steeds geld als één van de langstlopende platen (33 weken)  die in 1968 in de Top 40 stonden. Het is wel Marianne Weber geweest dit het lied ''Hartje van goud'' als track had op haar album met de gelijknamige titel  in 2004.  De nog steeds populaire zangeres van het levenslied had toch beter moeten weten dan een lied van een ander te onderschrijven als zijnde tekstschrijver van "'Hartje van goud''.  

Op track 2 is duidelijk te waarnemen, de tekstschrijver Wim van Gennip van ''Hartje van goud''

GVB Online vroeg het allemaal na aan Wim van Gennip, die desgevraagd antwoordde hier al lang niet meer van op te kijken. Mijn liedjes vervolgd hij zijn al verscheidene keren door anderen 'onderschreven' of doodgewoon gejat. Ook BUMA-STEMRA en SENA, de auteursrechten-organisaties in ons land, die deze zaken naar behoren dient te behartigen gaan al jaren voorbij aan dit soort van misplaatste wantoestanden.

Er worden al jaren velen mijoenen geïncasseerd van artiesten, radiostations en horeca gelegenheden, maar dat wat hierboven aan het licht is gekomen is eerder orde van de dag dan louter toeval. Er zijn voorbeelden genoeg waarin auteurs, tekstschrijvers benadeeld worden en er wordt weinig of zelfs helemaal niets ondernomen door genoemde auteursorganisaties. 

Frank Verkooyen, ''Voorbij''.

Dit is de nieuwe single ''Voorbij'' van Frank Verkooyen, die daarmee een nieuwe weg is ingeslagen in het alternatieve popgenre. Het is een strak, maar tevens uitstekend nummer dat al een hit kent in Duitsland van Matthias Reim. Net als het in vorige nummer ''Ze zeggen'' is het nog steeds wennen om Frank op deze geheel nieuwe wijze te horen. Later in de herfst volgt het nieuwe album ''Dit ben ik''.

Corry Konings wordt op 8 September 60 jaar!

Fans hebben er even op moeten wachten, maar de koningin van het levenslied is terug. Corry (Cornelia Helena)  Konings uit Breda is er eindelijk weer met een nieuwe single: ''Het Heeft Geen Zin Meer Om Te Huilen''. De laatste single van Corry Konings, ''1000 X Aan Jou Gedacht'', werd in de zomer van 2009 uitgebracht. Na twee jaar wachten wordt het geduld van de fans eindelijk weer beloond. Niet alleen komt er een nieuwe single, ook zegt de 59-jarige zangeres bezig te zijn met het schrijven van een nieuw album. Corry is in de lente van dit jaar bij Berk Music ondergebracht en dat betekend, nieuwe perspectieven voor de toekomst.

Corry Konings antwoord desgevraagd tegen GVB Online: Het voelt goed om met dit nieuwe team aan de slag te zijn. We hebben mooie ideeën. We hebben al een aantal nieuwe tracks op het oog die we als single willen gaan uitbrengen. De komende tijd zullen we ook op zoek gaan naar meerdere nummers voor een compleet nieuw album, later in het najaar.

Prima nieuws voor Corry, die op 8 Sepember 60 jaar wordt.

Patrick, Martin Dams en Harm Wolters uit Overijssel brengen een hommage aan de 23 Juli  overleden 'Koning' van de smartlap: Johnny Hoes.  Het is een medley van mooie Johnny Hoes liedjes en is afkomstig van hun album ''Bar gezellig''. Zie daarvoor ook de pagina FILMPJES.


Gino Graus: ''Stap voor stap'' naar een grote toekomst?

Gino Graus werd geboren op 25 oktober 1999 in Den Bosch. Hij was al aan het zingen, toen hij nog maar net kon lopen. Als men vroeg: "Gino, wat wil jij later worden?", dan antwoordde hij: "Ik wil zanger worden.” Steeds heeft hij het weer over zijn grote voorbeeld Jan Smit. Hij houdt van een feestje en op familiefeestjes loopt hij voor op in de polonaise en verovert het liefst de microfoon om te zingenNa verschillende optredens zoals bij Wereld Kinderdag 2009, Typisch Talent 2009 waarbij hij 6e werd. 6 Maart 2010 was een spannende dag voor hem. Gino’s eerste single kwam uit op zijn 9e jaar met de titel "Een vriend". Daar is ook een videoclip van gemaakt. Daarna liet hij zijn stemmetje overal horen o.a. op Koninginnedag, Bevrijdingsdag en op de CD-presentatie van zangeres Yosee. Op 25 juli 2010 werd hij in Den Bosch de winnaar van het onderdeel Typisch Talent 2010. Gino mocht toen op het grote podium een optreden geven naast verschillende grote artiesten zoals Marianne Weber, Sieneke, Dirk Meeldijk en Django Wagner. Hij kon niet geloven dat hij als jongetje van 10 jaar daar mocht staan. Iedereen die je over Gino hoort praten vind het geweldig dat zo’n klein ventje op een groot podium nu al zijn mannetje staat.

De nieuwe single van Gino, op tekst en muziek van Grad Damen.

De eerste single ''Een vriend'' gaat over een hond waar je veel plezier aan beleefd. Maar  er komt een tijd, als de hond ouder wordt moet je hem soms helaas, vaak door ziekte in laten slapen. De tweede single  ''Jij bent de zon in mijn leven'' gaat over zijn moeder die er altijd voor hem is en zal zijn. Deze is 25 Augustus 2010 uitgekomen en is gepresenteert tijdens een spetterende Surpriseparty. Ook oogste Gino veel succes met de single '' Wereldreis met een luchtballon''.  In de maand September jl was Gino bij diverse (internet)radio’s hiermee de artiest van de maand.  Nu is Gino op GVB Online artiest van de maand Augustus 2011. Dat heeft de 12 jarige zanger te danken in de eerste plaats aan zijn nieuwe single ''Dit wordt een hele mooie zomer'', maar des te meer nog aan zijn debuut album ''Stap voor stap''.

Op dat prachtige debuutalbum laat Gino 10 liedjes horen die erg gevarieerd zijn en daarmee toont hij nu al hoe veelzijdig de 12 jarige Bossenaar is. Een aantal liedjes hierboven al genoemd staan erop, maar ook het lied dat  destijd de kleine Jan Smit zong, net als Gino nu: ''Land van mijn dromen''. Prachtig gezongen met de aantekening dat dit zeker zo goed uit de verf komt als destijds met Jan Smit.  Wat ook bijzonder is dat Gino vanaf het begin ondersteund wordt door niemend minder dan Grad Damen, die al heel erg snel gecharmeerd was van de stam van Gino. Daar heeft Grad dus een hele goede kijk op gehad. Nu is er dan dat prachtige album en ''Stap voor stap'' zou deze kleine man wel eens uit kunnen groeien tot een grote ster. Dat gaat goed komen, temeer Gino zanglessen heeft van Mieke Werger, de zangjuf zoals vader Bert zegt, van Frans Bauer. Mooi gedaan hoor Gino, met de complimenten van GVB Online.

Danny en Angelique: Lachend door het leven.

Danny en Angelique uit S'Hertogenbosch  hebben al heel wat succes-nummers achter de rug zoals o.a. ''Dag mijn liefste, ''Heb jij ook zin om met mij mee te gaan'', ''De witte molens van Rhodos, en hun hit ''Ik heb de hele dag aan jou gedacht.  Ook hun album '' Dag mijn liefste'' uit 2010 was zeer succesvol.  De nieuwe single ''Blijf lachen'' is er weer eentje om mee in de huiskamers te komen. En track 2 ''Jij bent mij niet waard'' is eveneens een uitstekend liedje. Danny en Angelique, beide al een tijd in het echt verbonden zijn goed op elkaar afgestemd, 2 stemmen, één goed geheel deze beide.

 

Stef Ekkel: Na het gebed, feesten in ''Waarheen waarvoor''.

2 knallers tegelijkertijd uit de Berk Music Stal: Stef Ekkel met ''Waarheen waarvoor'', een gouw ouwe klassieker van Mieke Telkamp, die jaren nummer 1 stond in de 'begrafenis' Top 20. Weer een nieuwe zomertopper voor Stef Ekkel uit Assen die zijn (Carnaval) sleutel ingeleverd heeft en dit oude liedje van een nieuw jasje heeft voorzien.

----------------------------------------------------------------------------

Ook de Gebroeders Ko hebben alweer snel een opvolger klaar voor ''Vandaag gaat het gebeuren''. Het liedje gaat weer met up tempo in ''Alleen maar schoenen aan''. Er zijn 2 versies gemaakt van dit liedje. Op track 2 staat: ''Alleen maar klompen aan'' Het een en ander gaat lekker pikant in z'n werk. Bekijkt U beide video-clips maar eens op de pagina FILMPJES.. 

Rob Ronalds en zijn vrienden: blazen ''Palo Plao Bonita'' nieuw leven in.

De nieuwe single van Rob Ronalds en zijn DJ vrienden is er. Dit keer heeft Rob gekozen voor een oudje van o.a. Tony Bass,''Palo Palo Bonita.  Die deed het heel goed in de jaren 70 en 80. Zomerse geluiden in een Zuid-Amerikaans jasje. Als dat geen zomerhit wordt!!

Saskia Damen: Vol van ''De liefde''.

De uit Zoelen in de Betuwe afkomstige Saskia Damen is pas 17 jaar en pas onlangs gestart met zingen. Saskia is nu nog actief als nagelstyliste en werkzaam op de kermis, maar haar droom is uiteraard een fulltime zangcarrière. Nadat ze in contact kwam met Producent Ronald Visch, (Rood-Hit-Blauw) werden de 1e stappen op dit pad gezet en werd besloten een eigen single, ''In Parijs, en later ''Tot over mijn oren'' op te nemen in de studio van Patrick Schouten in Tilburg (TMS Studio). Nu gaat het nieuwe liedje dat verschenen is over ''De liefde'', een lekker vlot liedje waarmee Saskia echt voor de dag kan komen Het resultaat mag er dan ook zijn.

Mieke: Zomertijd is de mooiste tijd.

Mieke uit België is na enige tijd weg geweest te zijn weer terug met een nieuwe single waarin op muzikale wijze ''Die zwoele zomernachten'' bezongen worden. Leuk om te contstateren dat Mieke die in het verleden vele gouden hits scoorde nog steeds mee doet. Als we alleen maar denken aan die prachtige liedjes zoals:  ''Zomertijd'', met Vader Abraham, ''Een kind zonder moeder'' en ''Als ik jou niet had''.

-----------------------------------------------------------------------------------

Frank Galan: ''La vida''Het beste tot nu toe........

Frank Galan komt met een wel zeer gevarieerd album dat de titel ''La Vida'' meekreeg. ''Het beste van'' is een dubbelalbum waarop 30 liedjes te vinden zijn, in het Nederlands, Duits en Spaans. Frank neemt U mee op deze CD met zijn grootste hits, maar ook een aantal prachtige nieuwe nummers passeren de revue. Het blijft een genot om naar Frank Galan te luisteren, maakt niet uit in welke taal de Vlaming zijn liedjes vertolkt.

Hier ziet U de complete lijst van het dubbelalbum.

The Sunsets: Op weg naar de zon in ''Route du soleil

   Christoff: samen met zijn vrienden, wéér op weg voor de Nr1 in Vlaanderen??

                                      Christoff: Eindelijk met zijn vrienden op één groot duettenalbum. 

De hartewens van Christoff (de Bolle) is eindelijk na vele jaren vervuld. Onze populaire Vlaamse zanger die enorme successen kent, zowel in eigen land als ook in Duitsland en Oostenrijk, heeft nu zijn duetten-album. Daarop zijn allemaal artiesten samengevoegd die ooit een groot voorbeeld zijn geweest voor Christoff. Zo komen vele hits nog eens extra goed uit de verf door samen één groot podium te betreden. U kunt hierboven en onder lezen welke artiesten bedoeld worden. Een schitterend nieuw album  in deze zomer van Christoff.

                                               Natuurlijk op dit album ook zijn laatste hitsingle: ''Mijn Nr 1''

 

Joly en Terry West, ''De tijd is bijna op''.

Joly en Terry West uit (Nieuwe Pekela) Groningen zijn al geruime bezig om mooie liedjes te schrijven voor diverse artiesten, teveel om hier allemaal op te noemen. Zelf doen de beiden het ook prima, want hun singles waaronder ''Voor het eerst scheen de zon weer'',  ''Met jou wil ik leven'' en ''Als een engel'' deden het prima, van noord tot zuid. Zelfs in Vlaanderen weten ze al wie Joly en Terry zijn. Ook hun album ''Zolang ik droom'' is een regelrecht succes geworden. Het werd echter weer tijd voor wat nieuws. Het is wel zo dat Terry daarvoor terug ging naar het jaar 1969 en heel goed naar Joe South heeft geluistert. Die had met ''Games people play'' een joekel van een hit in dat jaar.. ''De tijd is bijna op'' is een uitstekende vokale en bovendien ook instrumentale prestatie van dit Gronings duo.

Ook track 2, '' Het is al laat'' wederom een cover is eveneens de moeite van het beluisteren waard. Het is afkomstig van een klassieker van Demis Roussos en zijn Aphrodites Child uit 1969 en heette toen ''It's five'o clock''. Joly en Terry West zijn wat GVB Online betreft op weg naar weer een nieuw succes met deze  CD single. Al met al dus is hier prima werk afgelevert.

                                                   Robin Mink, Het maakt me helemaal niets uit!

Robin Mink is geboren en getogen in het Drentse Emmen. Bij de betaald voetbalorganisatie F.C. Emmen, gaf Robin op enig moment voor het eerst blijk van zijn niet geringe zangkunsten. In de businessclub zong Chris de Roo regelmatig het dak eraf. Robin werd een keer door Chris gevraagd om ook een liedje mee te zingen. Dit viel meteen in de smaak. Vanaf toen besloot Robin het serieus aan te pakken. Samen met vriend en geluidsman Harm ( Deejay ) Bruning, van HB systems, werden er enige optredens geboekt en zo werd hij de vaste “ huiszanger” van de plaatselijke voetbaltrots.Robin heeft in de afgelopen jaren opgetreden bij verschillende evenementen: de Groothuisshow, Woudpop, De Ronde van Erm, SIVO en de Oringermarkt. Robin is tevens erkend hypothecair planner.

Op Vrijdag 7 september 2007 heeft Robin opgetreden tijdens het Univeest! Samen met een aantal TOP artiesten als Erik Hulzebosch, Marco Borsato, Frans Bauer en  Jannes heeft er een geweldige happening plaatsgehad in verband met het 125 jarig bestaan van Univé. Plaats van handeling was de "thuishaven" van Robin, het Univé stadion van F.C. Emmen. Meer dan 15.000 mensen zijn getuige geweest van dit unieke evenement! Het voetbal heeft Robin nog steeds niet afgezworen. Bij de V.V. Oring, in Odoorn, probeert hij wanneer mogelijk zijn conditie op pijl te houden. Bij deze vriendenclub treedt hij overigens ook regelmatig op, wanneer er iets te vieren valt! Daarnaast zijn de boys van Oring zeer trouwe fans en komen ze met regelmaat zijn optredens bezoeken! Robin Mink is er nu met een uitstekende single die ''Het maakt me niets meer uit'' heet. Een lied waarvan volgens 'kenners' heel veel  wordt verwacht, iets dat volkomen terecht is.

 

Wesley Ponsen, ''Laat mij maar gaan''.

Wesley Ponsen, afkomstig uit Den Haag heeft  i.s.m. Rood-Hit-Blauw zijn nieuwe single ''Laat mij maar gaan'' gelanceerd. Wesley die qua stem vaak wordt vergeleken met Willy Alberti heeft met deze nieuwe single Een ijzersterke troef in handen om de zomerhit van 2011 te scoren. De single ''Laat mij maar gaan'' is een up-tempo liedje, opgenomen in de studio van Manfred Jongenelis waarbij Martijn de Laat de live-trompet verzorgd en Manfred de live-gitaar. Een single die U zeker moet beluisteren op GVB Online, met de verwachting dat dit landelijk wel eens een behoorlijk succes zou kunnen gaan worden voor Wesley, die zijn ooms Rinus en Piet Ponsen als grote voorbeelden heeft in de muzikale Haagse familie.

----------------------------------------------------------------------------------

Dit Luisteraars is de site van Addy Kleijngeld, accordeon virtuoos uit Helmond, vaak te horen op GVB Onlie. Addy was niet alleen geweldig op de accordeon, maar hij was ook  producer, tekstschrijver  en.......de ontdekker van Heintje (Simons) in 1966. Addy die in Helmond werd geboren in 1922, stierf in 1977. Zijn dochter Henny de Leeuwe-Kleijngeld heeft een prachtige site in het leven geroepen als hommage aan haar vader die nooit mag worden vergeten. Niet als muzikant, maar zeer zeker ook als een prachtig mens. Op de pagina FILMPJES kunt U Addy horen en zien met een aantal mooie werkjes.

Klik op de foto van Addy Kleijngeld, dan komt u op zijn site.